Szíria – Izrael: A háború küszöbén? Friss hírek


Éjszakai UPDATE: Ma este (18:45 UTC) Szíria teljesen eltűnt az internetről és megszűnt minden jel, mely elhagyná az országot....  ! Először az alábbi, hálózatokat figyelő oldal vette észre és jelentette, hogy minden jel, ami Szíriából jött, a nullára csökkent, azaz Szíriát elvágták a külvilágtól. 
Mivel elsőre nem szoktam elhinni az ilyen híreket, leellenőriztem a szír kormányzati oldalakat, majd a szír arab hírügynökség oldalát, a damaszkuszi rádiókat, majd az élő kamerákat....

Eredmény: Tényleg semmi, azaz egyetlen szerver sem elérhető és teljes zárlat alatt van Szíria !!! 
Vagyis eltűnt az internetről mindennemű kapcsolata és kommunikációja...
Vagy kívülről vágták el vagy belülről saját védelmük érdekében tették meg ezt a lépést. 
Esetleg olyan zavarást alkalmaznak a szírek, hogy ne lehessen az ellenségnek sem kívülről behatolni, sem bentről kifelé üzenni... Elképzelhető, hogy egy közeledő "vihar" előszele ez a fajta hadművelet......


Vajon Szíria eltűri az izraeli agressziót és provokációt ?


Szíria rakétákat irányzott Izraelre, miután az izraeli légierő csapásokat hajtott végre Damaszkusz közelében, katonai célpontokon, ezzel hadat üzenve egy szuverén arab államnak. Mára az is bizonyossá vált, hogy gyengített urániumot használtak a töltetekben az izraeliek...Rakétaütegeket irányoztak az Izrael által megszállott Palesztina felé is. Közben Izrael Szaud-Arábiával, Jordániával és Törökországgal közös tengelyt akar létrehozni Irán ellen.

Ahogy korábban már írtam és ezt továbbra is megerősíteni tudom csak: Izrael egy globális (regionális) háború kirobbantásán dolgozik már jó ideje, mely elengedhetetlen későbbi tervei megvalósításához és egyben garantálja hosszú távon a zsidó állam biztonságát és terjeszkedésének lehetőségeit.

Szíria, Irak, Irán, Afganisztán és a Sinai-félsziget ebben kulcsfontosságú katonai célpont, amiben jól haladnak, de egyes irányítók szerint nem elég gyorsan....


Ezen tervek elindításában Izrael legalább 1 éves csúszásban van, mert nem sikerült az USA-t teljes mértékben elköteleztetni az Irán elleni támadás megindításához - ezért kezd önálló provokációba, mert tudja, ha a háború beindul, az USA is kénytelen lesz Izrael védelmére kelni.A háttérben óriási harc megy a háborút pártoló és az árnyaltabb megoldásokat kereső erők között. Ami tény, hogy jelentős személyek vannak Izraelben, akik nem akarnak tovább várni és azonnali drasztikus lépéseket fognak tenni...hacsak nem sikerül őket leszerelni "valamivel".

Párhuzamosan az Irán elleni gyűlöletkampány megindításával a világban elindult Szíria mint nemzetállam szétzilálása és polgárháborúba taszítása a már Közép-és Dél-Amerikában megismert CIA módszerek segítségével. Ennek kicsúcsosodását látjuk most. 

Érzéseim szerint pedig hamarosan újra támadást fog indítani a GAZA-övezet ellen is, hogy ezzel is még inkább tüzelje és hergelje az arab országokat és beindítsa a Hamasz jogos megtorlását - amire majd hivatkozni és mutogatni tud. Enélkül csak puszta agresszor marad, mert itt az "önvédelem-kártya" sem nagyon játszható már ki, hiszen a világ népei sem teljesen hülyék. (SBG Buddha)

"A nyugat bajban van Szíria kapcsán. Ugyanis egy valamit tényként fogadhatunk el. Amennyiben nem sikerül Asszadot és rendszerét térdre kényszeríteni, olyan erős orosz-kínai érdekszféra lesz egész Szíria, amivel a Kelet 100 évre bebetonozza magát az arab világ kellős közepére. Jelentős orosz katonai támaszpontokkal, kikötőkkel, ellátó és hírszerző központokkal, libanoni társországgal, közvetlenül Izrael nyakában. Hatalmas feltárt olaj és földgáz mezőkkel, önellátással, és megingathatatlan katonai szövetségesekkel.
Ez maga lenne a pokol kezdete Izrael számára. Márpedig ha Asszad és tanácsadói ilyen okosan sakkoznak tovább, akkor könnyen lehet, hogy ez lesz a végeredmény."(Hídfő.net)


Szíriai források szerint a rakéták „bizonyos objektumokra” mérnének csapást újabb agresszió esetén. Ezen kívül Damaszkusz szabad kezet adott a palesztin csoportoknak, hogy a Golán-fennsíkról hajtsanak végre akciókat Izrael ellen.Izrael a maga részéről a rakétavédelmi rendszerének két ütegét helyezte el a szíriai határnál, válaszként a damaszkuszi reagálásra. Mint ismeretes, Szíriai hadüzenetnek nevezte az izraeli akciót. 
Közben Izraeli nagykövetségek és kirendeltségek riadókészültségben vannak ! A Szíria elleni izraeli agressziót követően a Hezbollah válaszcsapásától félve az egész világban megnövelték a védelmi készültség szintjét diplomata kirendeltségeken és nagykövetségeken !

Szíria „megígérte, hogy megtorolja a Damaszkusz ellen vasárnap reggel elkövetett támadást. A szír kormány egyik illetékese a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy a katonai kutatóközpont elleni támadás „háborús cselekménynek” minősül, amit a kormány nem vehet félvállról. „Szíria nem olyan ország, amelyik elfogadhatónak tart egy ilyen inzultust és megaláztatást,” mondta Omran Zoabi, Szíria információs minisztere. Zoabi hozzátette, hogy a támadás szélesre tárta az ajtót minden opció előtt.”

A szíriai hadsereg kijelölte a célpontokat Izraelben

A szíriai hadsereg kijelölte azokat a célpontokat Izraelben, amelyeket meg fognak támadni az izraeli hadsereg egy újabb támadása esetén – jelentette be a szíriai állami televízió.
A hadseregnek kiadták a parancsot, hogy válaszoljon az izraeli haderő bármilyen támadására anélkül, hogy erre külön utasítást várna. A kormány továbbá zöld utat adott a palesztinoknak az Izrael elleni támadásra a Golán-fennsíkon.
Damaszkusz Izrael akcióját agressziónak és hadüzenetnek nevezte. Amint Omran az-Zoubi szíriai tájékoztatási miniszter közölte, ez elvezethet egy átfogó háborúhoz a körzetben.
Az izraeli rakétacsapások utat nyitnak bármilyen következménynek a régióban. Ez az akció arra utal,hogy Izrael és a terrorista szervezetek között létezik koordináció.

Jevgenyij Szatanovszkij, a moszkvai Közel-Kelet intézet igazgatója ennek kapcsán kijelentette:

"Mindaz, ami történt akár egy eljövendő iráni – izraeli háború próbájának is tekinthető. Ha az izraeliek viszonylag könnyen fel tudják számolni a Damaszkusz melletti katonai létesítményt, ugyanígy likvidálhatják Irán területén a nukleáris objektumokat. Ezt Teheránban jól tudják."


Kairó elítélte a szíriai területet ért izraeli csapást. Az Arab Liga ugyancsak elítélte Izraelt, és felhívta a Biztonsági Tanácsot, hogy „haladéktalanul cselekedjen a Szíria elleni izraeli támadások beszüntetése érdekében”.


Az izraeli légitámadások Szíria ellen aggodalmat keltenek Moszkvában

Moszkvában különös aggodalmat keltenek az izraeli légitámadások a Damaszkusz külvárosában lévő objektumok ellen, olvasható az orosz külügyminisztérium közleményében.

„A fegyveres összecsapások további ingerlése a feszültségek növekedésének veszélyét teremti meg, nem csak Szíriában, de Libanonban is, vagy a jelenleg viszonylag nyugodt állapotban lévő libanoni-izraeli határon” – olvasható az orosz külügyminisztérium honlapján megjelent közleményben.
Ugyanakkor Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő a feszült helyzet dacára is megkezdte hétfőn kínai látogatását. Igaz, elutazása előtt be nem jelentett kormányülést tartott, amelyen jelen voltak a kulcsminiszterek és az erőstruktúrák vezetői. A találkozóról nem adtak ki jelentést. Sőt: egyetlen izraeli vezető sem erősítette meg nyilvánosan, de nem is cáfolta a szíriai területet ért rakétatámadásokat.

Forrás: Oroszország Hangja

0 comments:

Post a Comment