Isztambulban elszabadult a pokol - Több tízezren még mindig az utcákon - ÉLŐ közvetítés




Update folyamatosan:

Hétfő: (Június 3.) 22:45 - Újabb Élő STREAM a helyszínről
Hatalmas rendőri jelenlét gázálarcban....  , még mindig több ezren az utcákon, tereken ....
és zöld lézerfények Isztambul utcáin!
(emlékeztek a Jay-Z- No Churc In The Wild cikkemre ? ) Na pont úgy....


16:30: Isztambulban ismét hatalmas tömeget látni és lövések zaját hallani a kamerán.... Nem csillapodik a tiltakozáshullám. 
Úgy látszik beindítják a folyamatot Dél-Európából kiindulva a tömegek elégedetlenségét meglovagolva.... "Ember embernek farkasa..." így sajnos a nagyját a káoszhoz vezető útnak "mi magunk" emberek végezzük majd el.... :(
9:50: Friss beszámolók ezen a linken


Erre mondja azt a média (index, origo, kereskedelmi TV-k), hogy egy park miatt tiltakoznak, meg hogy alkohol-lázadás van Törökországban !!!
Az RTL pedig nem talált csak egy olyan felvételt, amin 10 fiatal egy közlekedési táblát rángat éppen. Ha csak az alábbi videóból egyetlen képet printscreen-el kinyomnak, azzal is hitelesebbek lettek volna!  

16:57: Beillesztettem egy újabb élő adást, mert Ankarában is hasonló megmozdulások zajlanak:

16:10: "Ausztriában lakom, a lakótársam egy török srác. A szülei Törökországban Isztambul mellett laknak. Tőle kérdezik, hogy mi történik!! Teljes médiazárlat van. Mindenki az utcán, öregek, gyerekek, színészek. Emberek a nyílt fasizmus ellen. A srác innen tájékoztatja ismerőseit, barátait a történésekről."



15:50: Szegeden is szolidaritásukról biztosították a törököket itt élő egyetemisták !

A média továbbra is hallgat arról, ami valójában zajlik !


Ahogy várható volt a nappal még hevesebb tüntetést hozott magával, mint a tegnapi és az éjszakai összecsapások. 
A rendőrség brutálisan és hatalmas erővel próbálja letörni a több tízezres tömeget, ami gyakorlatilag forradalomhoz közeli állapotot mutat....

Törökországban valami olyan zajlik, ami nem fog megállni és lenyugodni sem.
Tegnap este egész Isztambul le-fel kapcsolgatta a lakások fényeit, hogy így fejezze ki a támogatását a tiltakozáshullámhoz, ha már nincs lehetősége részt venni benne!
Ilyet is ritkán látni ! Vagyis én soha nem tapasztaltam még eddig....



Elege van Dél-Európának a megszorításokból ! A szellem elszabadult és már nem fog visszakerülni a palackba. SOHA !
Ezt jobb, ha mindenki szem előtt tartja. 




Brutális összecsapásokká fajult Törökországban a tiltakozási hullám.

Az alábbi stream pedig a tüntetők közötti kamera élő adása ! 
(legalább is este az volt, napközben is folytatódni fog; ha találok más csatornát, kiteszem majd azt is...)


Török katona könnygáz ellen maszkokat oszt a tüntetőknek.... 



Ma több ezren vették blokád alá az Európai Központi Bank székházát is a megszorítások és a kapitalizmus elleni tiltakozásként Frankfurtban!


Az eurózóna adósságválságának kezelése, illetve a dél-európai országokra „erőltetett” gazdaságpolitikai intézkedések ellen tiltakozik a Blockupy-tüntetés Németország pénzügyi központjának számító városban.
Számos busz érkezett a tüntetésre Spanyolországból és Olaszországból. A demonstráció során eddig csak kisebb összecsapásokra került sor a rendőrséggel, azonban a tüntetés alapvetően békés - számol be a The Guardian eurózóna-válságot követő blogja.

Az EKB frankfuri székháza azért lett célpontja a demonstrációnak, mert az EKB az IMF és az Európai Bizottság mellett annak a trojkának a tagja, amely meghatározta azokat a megszorításokkal járó gazdaságpolitikai döntéseket, amelyeket a mentőcsomagért cserébe kértek az eladósodott eurózóna-tagországoktól.

A tüntetéssel a résztvevők az adósságválság kezelésének módja mellett az „élelmiszerárakkal történő spekuláció” ellen is tiltakoznak.

0 comments:

Post a Comment