Itt az elkészült vádirat Obama, az NSA és a Verizon ellen ! Az igazságot felfedő Snowden eltűnt....


The logo of the National Security Agency (NSA) (AFP Photo)
1. Friss mai hír, hogy az Obamáig érő nemzetbiztonsági botrány kiszivárogtatója eltűnt abból a hongkongi hotelből, ahol korábban tartózkodott. Bár nem tudni, hogy jelenleg hol van, feltehető, hogy nem távozott Hongkongból. 

2. És a másik nagyon friss dolog, hogy vasárnapi dátummal elkészült a vádirat Barack Obama, az NSA igazgatója és a Verizon Program vezetője ellen a Washingtoni Bíróságon, amit teljes egészében mellékeltem nektek és le is tölthető. Beadója Larry Clayman és a Freedom Watch Inc.


3. A következő hetekben és hónapban még több kényes részlet fog napvilágra kerülni a mindenkire kiterjedő széleskörű megfigyelési anyagokból, amiket az egykori CIA asszisztens kiszivárogtatott - mondta az AP-nek  Glenn Greenwald, a Guardian azon újságírója, aki megkapta a dokumentumokat.


Edward Snowden 29 éves, egykori CIA-s asszisztens áll a PRISM mindenkit érintő orwelli program feltárása mögött, mely az USA legnagyobb botrányává dagadt és percről-percre duzzad. Kérte a Guardian-t, hogy nyugodtan fedje fel személyazonosságát, mert soha nem is állt szándékában eltitkolni azt. 

Hangsúlyozta a brit lapnak adott nyilatkozatában, hogy el akarja kerülni a média reflektorfényét.

"Nem akarom, hogy a történet rólam szóljon, azt szeretném, hogy arról szóljon, amit az amerikai kormány művel" - idézte forrását a brit lap.


"Nem áll szándékomban eltitkolni ki vagyok, hiszen tudom, hogy semmi rosszat nem követtem el."

E. Snowden előre látja, hogy a kormány nyomozást és büntetőeljárást fog indítani ellene Bradley Manning példáján okulva, ezért Hong Kongba utazott a hasonló meghurcoltatás elől.

Alapelv, hogy az embereknek tudniuk kell róla, hogy a kormány belemászik a magánszférájukba - mondta és azon vágy motiválta, hogy meg kell védeni az "alapvető szabadságjogokat" és üzenni a kormánynak, hogy az embereket nem lehet megfélemlíteni!

Snowden elmondta, hogy "nagyon kényelmes életvitelt" adott fel. Hawaii-n élt barátnőjével, 200 ezer dollár körüli éves fizetése volt és stabil karrierje. Ám mindezt kész feláldozni.

"Nem hagyhatom - jó lelkiismerettel - , hogy az amerikai kormány lerombolja a magánszféra, az internet szabadságát és az alapvető jogokat az egész világban azzal, hogy egy masszív megfigyelő gépezetet épít fel titokban."


Május 20-án Hawaiiról Hongkongba repült, és azóta is ott volt, egy szállodában. Elmondása szerint azért választotta Hongkongot, mert ott elkötelezetten védelmezik a szólásszabadságot és a politikai szembenállás jogát. Emellett véleménye szerint Hongkong egyike azon kevés helynek a világon, amely képes szembeszállni és szembe is száll az amerikai kormány diktátumaival. Ahogy korábbi bejegyzésben írtam a Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) és a belbiztonság (DHS) a CIA-n keresztül állnak a PRSIM program mögött, mely "a teljes közösségi médiát kémkedésre használja és engedély nélküli, gyakorlatilag valós idejű (real-time) online megfigyelés folyik minden tevékenységre kiterjedően. 
A megfigyelés azonnali "profil" összeállítását teszi lehetővé bárkiről." A kémkedéshez 2007-ben csatlakozott a Microsoft, majd 
2008-ban a Yahoo
2009-ben, Google, Facebook, PalTalk
2010-ben, a Youtube
2011-ben, a Skype és az AOL
2012-ben már az Apple is .


Vádlottak:  Barack Obama, az NSA igazgatója és a Verizon Program vezetője

Előzmények: 
PRISM- A teljes közösségi médiát kémkedésre használja a titkosszolgálat - szivárgott ki egy 2036-ig titkosított jelentésből!

0 comments:

Post a Comment