Celente jelentés figyelmeztetése + Kína 4-szeresére növelte készleteit! Háborúra vagy összeomlásra készül ?


Kína jelenleg nemhogy élelmiszerhiánnyal nem küszködik, hanem éppen ellenkezőleg: hatalmas készleteket halmoz fel.
A tavalyi 2012-es évben titokzatos módon több, mint 4-szeresére növelte rizsből behozatalát , az előző évihez képest. Ez a fejlemény még az ENSZ mezőgazdasági szakértőit is meglepte és kicsit összezavarta, mert a a számok azt mutatják, hogy a 2012-ben behozott 2,6 millió tonna hatalmas - több, mint négyszeres- ugrás az előző 2011-es 575.000 tonnához képest.

A zavart az okozza, hogy nincs nyilvánvaló ok a hatalmas behozatalra, hiszen nincs hiány rizsből Kínában.
A spekulációk egy része arra utal, hogy az importőrök esetleg kihasználják az alacsony nemzetközi árakat. De emellett felteszik a kérdést sokan, hogy vajon mit tud Kína, ami miatt (látszólagos ok nélkül) több millió tonna rizs felhalmozásával felkészül....
Talán kapcsolódik agresszív fegyverkezési fejlesztéseihez és háború előkészületekhez a csendes-óceáni és közép-ázsiai térségben ? 


A jelentések megemlítik, hogy Kína az egész országot behálózó raktárakban hatalmas árukészletet halmozott fel. Például tavalyi évben a Reuters számolt be róla, hogy Qingdao Port, mely Kína egyik legnagyobb vasérc-termináljának ad otthont úgy néz ki, hogy ameddig a szem el lát több száz vasérc-halom található, melyek mindegyike akkora, mint egy háromemeletes épület. Majd ezt követően hatalmas "mag raktárak" következnek...legalábbis a feliratok szerint.


Délebbre néhány vámszabad raktár Sanghajban tele rézzel -  újabb szokatlan jelenség, ami esetleg arra szolgál, hogy a globális fémárakat visszatartsa és felvet bizonyos kérdéseket Kína azon képességével kapcsolatban, hogy fenntartsa gazdasági fejlődését, miközben a világ többi része hanyatlik...

A készletek felhalmozására legésszerűbb magyarázat, hogy a világ - USA-val az élen - egy szuverén adósságválságból fakadó jelentős infláció és gazdasági összeomlás felé tart. Kína pedig felkészül...még időben....


Forrás: Joe Miller

Celente:"The 2013 Financial Collapse Will Be One For The Ages" 

Eközben az egyik legnevesebb Trend-szakértő, Gerard Celente, a Trends Research alapítója is hasonló folyamatokra (és nyugodtan mondhatjuk) jövőre figyelmeztet legújabb tanulmányában.
Jelenleg a központi bankok, az EKB és a FED is nyomtatja az értéktelen papírpénzt a rendszerbe, az államok különböző praktikákkal (pl. valutájuk értékének alacsony szinten tartásával) próbálják az exportot ösztönözni, ami lényegében már valuták közötti háború.
Ezt szokta követni kereskedelmi, majd tényleges fegyveres háború. 



A 2013-as pénzügyi összeomlás minden idők legnagyobbika lehet - mondta Celente a KWN-nek (King World News)

"2013 lehet az az év, amikor a nyugati világ gazdasága, mely adósságra és fiat valuták, papírpénz nyomtatására alapozta gazdaságát - egyszer s mindenkorra a végéhez ér."


A derivatívák kereskedésével létrehozott nem létező pénz jelenleg $ 227000000000000 (227 trillió dollár) Ha ezen fiktív tétek elegendő mennyisége dől be egy pillanatban a kaszinóban, akkor teljes bankok rendszere csődölhet be és borul az egész gazdaság, hiszen kiderül, hogy a pénz nem létezik és soha nem is létezett.

Az USA és az Európai Unió által médiában promótált"euró-válság" jelenleg még táncol a szakadék szélén, mivel a FED kisegíti az Eurót mindaddig, amíg tudja finanszírozni az USA deficitjét papírpénz nyomtatásával és tud vásárolni a bankok fiktív euró-csomagjaiból.
Mindez addig tart, amíg a dollárba vetett bizalom össze nem omlik.

Ha ez bekövetkezik, a dollár elveszti tartalékvaluta-szerepét, a behozatal rendkívüli módon megdrágul. Az USA teljes mértékben behozatal-függő ország így ez igen erőteljes megrázkódtatás lesz. A mostani legfrissebb kereskedelmi adatok erre utalnak.


Az óra ketyeg és láttunk már ilyet az 1929-es összeomláskor, a nagy gazdasági válság idején...valutaháború, kereskedelmi háború, világháború....


Folytatás és eredeti cikk

0 comments:

Post a Comment